Întrebări și răspunsuri

Colagenul se găseste, în mod natural,  peste tot în organism între celule, dar în proportie foarte mare el se afla în oase, în tendoane, în muschi, ochi, piele și vase de sange. Odata cu înnaintarea în vârsă, sau din cauza unor afecțiuni, cantitatea de colagen din organism scade.

Tratamentul cu Dispozitivul Medical Guna presupune injecția unei soluții pe bază de colagen la locul afectiunii. Aceasta soluție înlocuiește, întărește, protejează și construiește structura histologică a fibrelor de colagen pierdute oferind astfel suport mecanic zonei implicate.

MD GUNA este indicat pentru tratarea afecțiunilor degenerative a articulațiilor și țesuturilor și pentru a compensa și corecta diferitele pagube cauzate de îmbătrânire, postură incorectă, lovituri și leziuni.

Tratamentul cu colagen Guna este util în refacerea cartilajului articular, refacerea tendoanelor, refacerea ligamentelor, reducerea durerii și îmbunătățirea mobilității articulațiilor (șold, genunchi, coloană, zona toracală, zona lombară, zona ischială, umăr, gât, articulațiile mici, mușchi și țesuturi moi)

Nu. Tratamentul pe bază de colagen nu generează creșterea celulelor canceroase.

Da. Au fost efectuate studii clinice în care tratamentul a fost foarte bine tolerat, fără efecte adverse relevante.

În prezent tratamentul este folosit cu succes in Ortopedie, Medicina Sportivă, Medicina Regenerativă si Medicina Estetică.

Nu. Toate instrumentele şi materialele consumabile sunt sterile, de unică folosinţă şi după procedură sunt distruse.

Pentru a stabili diagnosticul și planul de tratament, medicul dumneavoastră curant vă va recomanda o serie de analize și investigații în funcție de tipul și locul afecțiunii. De aceea, este necesară o consultație innaintea tratamentului, unde veți afla toate informațiile necesare cu privire la acest tratament.

Contraindicații la Produsele MD guna:

  • Alergie la ingredientele și substanțele conținute în tratament. (Nu s-au semnalat cazuri de hipersensibilitate la MD GUNA. Pacienții care prezintă sensibilitate la ingredientele sau excipienții MD Guna vor fi testați înainte de administrare prin injectarea unei mici cantități de soluție în braț și se va urmări reacția timp de o oră.
  • Deși nu reprezintă contraindicație, pacienții sub tratament cu anticoagulante sau cei cu fragilitate capilară confirmată vor fi atent monitorizați pe parcursul tratamentului cu MD Guna

Este foarte probabil ca sarcina şi perioada de alăptare să nu constituie contraindicaţii pentru procedură, însă nu au fost efectuate studii practice pe femeile gravide.

Medicul curant va stabili necesitatea ședințelor în funcție de afecțiune, gradul afecțiunii și modul în care organismul reacționează la tratament.

Tratamentele pot fi, între 1-2 ședințe pe săptămână , între 4 și 10 săptămâni (în funcție de zona afectată și de severitatea afecțiunii)